top of page

"Minu jõulud" Erastvere Kodus

Kolmapäeval 17.12. andsime Alle-Saija Teatristuudioga Erastvere Kodus kontsert-etenduse "Minu jõulud". See on jõululauludega põimitud lugu tavaliste inimeste jõuludest Eestimaal läbi aegade. Loosse on põimitud teiste seas kirjanik August Kitzbergi, Elistvere mõisarahva, ühiskonnategelase Rosalie Hiielo ja näitleja Ants Jõgi mälestusi oma jõulutraditsioonidest. "Minu jõulud" algab keskaegsest Tallinnast pärit kirjeldustega jõulujootude pidamisest ja datlipuukese (Tannenbaum) ehtimisest Mustpeade gildis ning lõpeb looga jõuludest ja jõulutraditsioonidest kaasaegses eesti kodus.


Erastvere Kodu, kus oleme Kanepi harrastusteatriga ka varem etendusi andnud, on paljudele meist tuttav paik, kuid mõned meie stuudio näitlejad olid seal esimest korda. Umbes neljakümnepealine publik, kellest paljud tulid etenduse järel kätt suruma ja häid pühi soovima, oli nii soe ja südamlik, et sellist pole ammu oma etendustel kohanud. Mitmeid jõululaule lauldi meiega kaasa ning nii mõnedki jõululood (näiteks Ants Jõgi (Kent Joosep) kirjeldus sellest, kuidas ta jõuluvanaks käib ja Rosalie Hiielo (Ülle Sillamäe) lugu vabadussõjaaegsest jõuluvanast) tekitasid publikus suurt elevust.


Küllakäigust Erastverre jäi kõigile väga hea mälestus ning koju sõitsime suure hulga positiivsete emotsioonidega. Erastverre jätsime oma parimad soovid eelseisvateks pühadeks ning kindla lubaduse järgmisel aastal tagasi tulla.


joulukart1.jpg

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page