top of page

Alle-Saija Teatristuudio osales edukalt Kagu-Eesti Maateatripäevadel

Teatrikuu viimasel nädalavahetusel 28.-29. märtsil tehti suurel hulgal head teatrit ka Põlva Kultuuri-ja Huvikeskuses, kus toimusid juba mitmendat korda Kagu-Eesti Maateatripäevad. Kokku osales kahepäevasel põneval teatrimaratonil 9 harrastusteatrit Põlva-, Võru-ja Valgamaalt 11 lavastusega. Teiste hulgas astus kahe lavastusega üles ka Alle-Saija Teatristuudio, tuues publikuni juba eelmise aasta novembri lõpust mängukavas oleva täispika draamalavastuse “Nad tulid linna” (lavastaja Tarmo Kruus) ja veebruari lõpus esietendunud tragikomöödia “Leselised” (lavastaja Ingrid Ulst).




Lavastusi hindas kolmeliikmeline zürii koosseisus teatripedagoog Virko Annus, VAT Teatri näitleja Tanel Saar ja Võru Draamastuudio juhendaja Agur Seim. Alle-Saija Teatristuudio esinemisi saatis teatritepäeval edu ja meie tegemisi hinnati ka preemiate vääriliseks. Lavastaja Tarmo Kruus pälvis parima lavastajatöö preemia lavastuse “Nad tulid linna” eest ning meie stuudio näitleja Doris Pavlov pälvis parima naispeaosatäitja preemia Kairi rolli eest lavastuses "Leselised" ja Alice Fosteri rolli eest lavastuses "Nad tulid linna".


DORIS PAVLOV (Kairi) lavastuses "Leselised"


Teatrifestivalil oli edukas ka teine Kanepi piirkonna harrastajate trupp, Kanepi harrastusteater, pälvides parima lavastuse preemia lavastuse "Klassipilt" eest (lavastaja Marju Jalas) ja eripreemia sündiva lavastusterviku eest lavastuses “Majakavahi tüdrukud” (lavastaja Tuulike Mölder). Kanepi harrastusteatrile läks ka parima naiskõrvalosa preemia (Merike Ingver Emma rolli eest lavastuses “Majakavahi tüdrukud”). Päeva parimaks uudiseks oli see, et parima meespeaosatäitja preemia pälvis nii Kanepi harrastusteatris kui Alle-Saija Teatristuudios kaasa tegev andekas noor näitleja Kent Joosep rolli eest monolavastuses “Klassipilt” ja Joe Dinmore’i rolli eest lavastuses “Nad tulid linna”.

MEELIS VAHTRAMÄE (Cudworth) ja preemia laureaat KENT JOOSEP (Joe Dinmore) parima lavastajatöö pälvinud Tarmo Kruusi lavastuses "Nad tulid linna"

Kõiki teatrifestivalil etendatud lavastusi on huvilistel võimalik näha ka eeloleval kevadel ja suvel. Lavastuse “Nad tulid linna” järgmised etendused on 17. aprillil Tartus Tiigi Seltsimajas ja 9. mail Viljandis Seasaare Teatris. Lavastus “Leselised” etendub veel 2. mail Kambjas ja 21.-23. augustil Palamusel toimuval XV Külateatrite Festivalil. Lavastusi “Klassipilt “ ja “Majakavahi tüdrukud” on plaanis kindlasti mängida veel sel kevadel Kanepi Seltsimajas, samuti etendub neist viimane kindlasti Kanepi teatrisuve programmi raames Alle-Saija Teatritalus 4. ja 16. augustil.


Palju õnne kõigile tublidele teatritegijatele!


Head teatrikuu lõppu ja ikka rohkelt uusi teatrielamusi!

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page