top of page

Nädalavahetus teatrit treenides

Teatrikuul lihtsalt peab teatriga põhjalikult tegelema! Sel nädalavahetusel saime kogu stuudioga kokku Põlgaste endise kooli saalis, et veidi teatrit treenida. Mitte koolitus, vaid just "teatritreening" - nii nimetas meie näitlejakoolitust mentor Ain Saviauk.


Kahe Põlgastes veedetud päeva jooksul töötasime tekstidega, lõime nende ümber rolle ja tegime ka erinevaid liikumisharjutusi. Eesti Kultuurkapitali toel korraldatud koolituse alustekstid lõi Janno Puusepp - nende hulgas oli tekste lavastusest "Proua Daam" ja ka nn. nulltekste, mille ümber koolituse käigus ise konteksti ehitasime. Õppisime, et kõige olulisem on eesmärk ja taotlus; iseloomu ei saa mängida, kuid mängida saab ja tuleb eesmärgi poole püüdlemist ning muutusi tulenevalt sündmustest. Roll ei tohi paigal seista, ei tohi tekkida nn. kestvat olevikku, vaid roll peab muutuma, sest vaid nii liigub lavastuses aeg. Kurja koera näitel rääkis Ain meile tõuke-ja tõmbemehhanismidest, mis on olulised rolli kujundamisel ning soovitas pigem lähtuda tõmbemehhanismist, mis on intensiivsem ja samas ka täpsem. Saime soovituse julgelt katsetada ning mitte karta seda, kui teeme alguses rolli kujundamisel vale valiku, sest teater selleks ongi, et mängida ja katsetada ning selle käigus leida kõige sobivam lahendus. Kui vundament on enda jaoks tugev ja selge, siis on tugev ja selge ka sellele ehitatud roll.


Fotogalerii teatritreeningust on kättesaadav SIIN.


Kaks koolituspäeva Põlgastes möödusid lõbusalt ja töiselt. Selle eest suur aitäh mentor Ainile, kõigile osalejatele ja toetajatele. Loodame, et peagi esietenduvas lavastuses "Proua Daam" suudame õpitut ka rakendada. Seda, kas ja kui hästi see meil õnnestub, saab hinnata vaid publik, kelle tagasisidet huviga ootame. Kohtumiseni esietendusel!
Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page