top of page

Kuidas Alle-Saijal lavavõitlust õpiti

Laupäev 10. juuni oli kõigil meie näitlejatel juba mitu kuud tagasi kalendris punaseks märgitud, sest ühe korraliku lavavõitlustreeningu vastu ei saa kellelgi ju midagi olla. Igatahes kogunes koolitusele kogu trupp ja ka hulk lapsi, keda lavastusse oma näitlejatele toeks kaasatakse.


Koolitus algas hääletreeninguga - ikka selleks, et lavastuse "Viikingitütar Ragna" tegelaste tekst kindlasti vaatajani jõuaks. Kuid mitte ainult. Hääletreening on hädavajalik ka lavavõitluses, kus hääl toetab tegevust ja annab sellele usutavust juurde. Pärast lõunapausi jätkasime treeningut juba füüsiliste harjutustega ehk teisisõnu hakkasime kaklema. Õppisime ründamist ja blokeerimist, samuti kukkumist, lööke asjadega ning isegi juustest sakutamist. Tõe huvides peab ütlema, et kedagi treeningu käigus ei vigastatud ja ühtegi juuksekarva tegelikult kellegi peast ei pudenenud, kuigi väljapoole paistis risti-vastupidi. Koolituspäeva lõpetasime ühe korraliku massistseeniga, mida lavastuses kindlasti vaja läheb.


Koolitus on osa teatrisuve ja selle võtmelavastuses "Viikingitütar Ragna" ettevalmistusest, selle toimumist toetavad kohaliku omaalgatuse programm, Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja Eesti Kultuurkapital.

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page