top of page

Hooaeg on läbi, elagu hooaeg!

20. augustil toimunud taasiseseisvuspäeva tähistamisega lõppes selleaastane suur Kanepi teatrisuvi Alle-Saija Teatritalus. Sel aastal külastas meie 15 etendust üle 1500 inimese. Nii suvelavastus "Kardemoni linna rahvas ja röövlid" kui ka lõbus koguperelugu "Viikingitütar Ragna" tõestasid, et häid ja lõbusaid koguperelavastusi ei ole kunagi liiga palju. Teatrisuve otsi aitas 20. augustil kontserdiga kokku tõmmata rahvamuusikaansambel SIRGUTII ja viimast korda mängiti ka Naiskodukaitsega ühistöös valminud dokumentaallavastust "Minu kohus". Suvise teatriprogrammi toimumist toetasid kohaliku omaalgatuse programm, Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja Eesti Kultuurkapital. Aitäh kõigile külalistele, toetajatele ja sõpradele ning loomulikult toredale Alle-Saija Teatristuudio trupile, kelleta ei oleks kogu meie stuudio loomingut.


Teatrisuvi on seljataha jäänud, kuid teatrisügis ootab ees. Kohaliku omaalgatuse programmi ja Kanepi valla toel valminud sisesaali avame aastaringseks kasutamiseks juba laupäeval, 9. septembril, kui toimub suur musta kassi teatripäeva MÄNGX. Teatripäev algab kl 11:00 ja kavas on 4 etendust: "Sõdalane" Abja EHH-Teatrilt, "Proov" Tabvere Harrastusteatrilt, "Hämarad märgkoerad" Vilde Teatrilt ja "Positiivseks 60 minutiga" teatritupilt Bona Verbum ja MTÜ-lt Must JaAm. Kolm nendest lavastustest on seotud dramaturgi ja lavastaja Janno Puusepaga, kelle loomingu tutvustamisele ongi teatripäev suunatud. Pärast teatripäeva saab kuulata ansamblit VISKA VIIT. Teatripäeva toimumisele on õla alla pannud Eesti Kultuurkapital.

Teatripäevale järgnev sügisene teatriprogramm Alle-Saija Teatritalus tähendab, et kord kuus saab näha teatrietendusi nii kaugemalt kui lähemalt. Sügisprogrammi alustab Kanepi harrastusteater südamliku looga "Majakavahi tüdrukud", mis etendub reedel, 6. oktoobril kl 19:00. Novembris on Alle-Saijal külas Pajusi Teater humoorika looga "Kunagi ei saa turul õiget hinda", mis etendub reedel, 10. novembril kl 20:00. Samal ajal, kui teatritalus mängitakse külalisetendusi, on Alle-Saija Teatristuudio ise külas Põhja-Eestis - laupäeval, 28. oktoobril kl 19:00 mängitakse etendust "Surnud hinged" Jõelähtme Rahvamajas ja pühapäeval, 29. oktoobril kl 16:00 etendub sama lugu Tallinnas Teoteatris.

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page