top of page

Külalisteatrite hooaeg Alle-Saijal

Alates oktoobri algusest võõrustame Alle-Saijal külalisteatreid üle Eesti. Projekti "Teater külla!", mida rakendame sel aastal esmakordselt, avas 6. oktoobril Kanepi harrastusteater südamliku looga "Majakavahi tüdrukud" (laval Helje Põvvat, Tuulike Mölder ja Astrid Allese, lavastaja Tuulike Mölder).


Novembrikuud aitab sisustada Pajusi Teater, kes reedel, 10. novembril tõi Alle-Saijale külakostiks Soome huumorit - esitati S.Peltola näidendil "Soome hobune" põhinev komöödia "Kunagi ei saa turul õiget hinda" (adaptsioon ja lavastus Tarmo Kruus). Hoolimata vihmasest novembriõhtust, kogunes Alle-Saijale üle kolmekümne teatrihuvilise, kes kõik meelsasti saali uksel välisjalanõud susside vastu vahetasid ning meie hubases teatrisaalis toredat teatriõhtut nautisid. Oli nalja, oli ehtsoomlaslikke karaktereid ning isegi suur kausitäis hobuseliha kotlette. Ja loomulikult ei puudunud Ilja Repini maal :)


Projekt "Teater külla!" jätkub reedel, 1. detsembril, kui Alle-Saija lavalaudadel saab näha pöörast komöödiaõhtut Seasaare Näitemängu Seltsi esituses. Trupi ühisloominguna valminud show pealkirjaga "Ükskord juhtus nii ..." pakub kindlasti palju äratundmisrõõmu ja situtsioonikoomikat. Humoorikate lugudega jätkame uue aasta alguses, kui 2. veebruaril tuleb Alle-Saijal esitamisele viimase aja parim harrastusteatrilavastus "Minejad". See on Janno Puusepa autorilavastus, mis käsitleb väga tõsiseid teemasid läbi Jannole omase musta huumori ja on seetõttu eriti nauditav. Lavastus on saanud palju preemiaid ning valitud ka järgmise aasta alguses toimuva harrastusteatrite riigifestivali programmi.


Projekt "Teater külla!" kestab järgmise aasta kevadeni ning loodetavasti saab näha veel mõnda põnevat etendust. Projekti elluviimist toetab Eesti Kultuurkapital.


Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page