EV 100! Ühe Võrumaa pere lugu esietendub 3. märtsil

19/2/2018

Kallis Eesti! Tahame sulle omalt poolt väikese sünnipäevakingi teha. Tõsi küll, nädala võrra hiljem kui õige päev, aga siiski ... Laupäeval, 3. märtsil toome välja Eesti-teemalise loo "... JA ÕUNAPUUD  ÕITSEVAD".

 

Eks see ole natuke ka kingitus iseendale, sest seekordse  autorilavastuse näol on tegemist tõsielusündmustel põhineva  looga, mis on osa lavastaja perekonnaloost. See  on ühe Võrumaa pere lugu, mis viib vaataja läbi eelmise  sajandi Eesti keeruliste aastate ning maalib pildi  elusaatustest, mis võiksid kuuluda igale eesti perele.  Selle loo keskmes on ühe suguvõsa kanged naised, kes  igasuguste aegade ja saatuselöökide kiuste on elu edasi  kandnud. Nende kaudu räägib see lugu ühtlasi ka kehvadest  oludest võrsunud eesti meestest, kes ideaali  otsides  karmidele aegadele jalgu jäid ja alla vandusid. See on ka  lugu oma maast ja mullast, mida igatseti, aga mis siiski ei  toonud paremat elujärge. Ja õunapuudest, mis ühes vanas  taluaias on olnud erinevate elusaatuste tummadeks  tunnistajadeks.
 
Oma tuba, oma luba. Mängime lavastust oma teatrimajas Alle-Saijal sel kevadel lausa neljal korral. Esietendus  toimub laupäeval, 3. märtsil algusega kl 19:00, etendused  veel 24. ja 31. märtsil ning 14. aprillil. Seejärel on  plaanis tutvustada lavastust külalisetenduste kaudu mujal  Põlva maakonnas ja ka väljaspool. Lavastuses teeb kaasa  peaaegu kogu Alle-Saija Teatristuudio trupp.  Kostüümikunstnikud Ingrid Ulst ja Sirje Loodus,  valguskunstnik Triin Ulst. Lavastus valmib Eesti  Kultuurkapitali toel.
 

Pühendame selle lavastuse kõigile eesti  peredele, kelle juured on kõigile raskustele vaatamata  sügaval Eestimaa mullas. Elagu Eesti!

 

 

Please reload

Alle-Saija Teatritalu alustab tegevust!

10/01/2014

1/1
Please reload

Viimased postitused
Please reload

Arhiiv