top of page

EV 100! Ühe Võrumaa pere lugu esietendub 3. märtsil

Kallis Eesti! Tahame sulle omalt poolt väikese sünnipäevakingi teha. Tõsi küll, nädala võrra hiljem kui õige päev, aga siiski ... Laupäeval, 3. märtsil toome välja Eesti-teemalise loo "... JA ÕUNAPUUD ÕITSEVAD".

Eks see ole natuke ka kingitus iseendale, sest seekordse autorilavastuse näol on tegemist tõsielusündmustel põhineva looga, mis on osa lavastaja perekonnaloost. See on ühe Võrumaa pere lugu, mis viib vaataja läbi eelmise sajandi Eesti keeruliste aastate ning maalib pildi elusaatustest, mis võiksid kuuluda igale eesti perele. Selle loo keskmes on ühe suguvõsa kanged naised, kes igasuguste aegade ja saatuselöökide kiuste on elu edasi kandnud. Nende kaudu räägib see lugu ühtlasi ka kehvadest oludest võrsunud eesti meestest, kes ideaali otsides karmidele aegadele jalgu jäid ja alla vandusid. See on ka lugu oma maast ja mullast, mida igatseti, aga mis siiski ei toonud paremat elujärge. Ja õunapuudest, mis ühes vanas taluaias on olnud erinevate elusaatuste tummadeks tunnistajadeks. Oma tuba, oma luba. Mängime lavastust oma teatrimajas Alle-Saijal sel kevadel lausa neljal korral. Esietendus toimub laupäeval, 3. märtsil algusega kl 19:00, etendused veel 24. ja 31. märtsil ning 14. aprillil. Seejärel on plaanis tutvustada lavastust külalisetenduste kaudu mujal Põlva maakonnas ja ka väljaspool. Lavastuses teeb kaasa peaaegu kogu Alle-Saija Teatristuudio trupp. Kostüümikunstnikud Ingrid Ulst ja Sirje Loodus, valguskunstnik Triin Ulst. Lavastus valmib Eesti Kultuurkapitali toel.

Pühendame selle lavastuse kõigile eesti peredele, kelle juured on kõigile raskustele vaatamata sügaval Eestimaa mullas. Elagu Eesti!

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page