top of page

Teatrisuvi alustab juba juunis!

Viis aastat võib olla pikk või lühike aeg, kõik on perspektiivi küsimus. Meie viis aastat Alle-Saijal mahutab kümmet omalavastust, lugematut hulka tunde proovisaalis, arvukalt etendusi, toredaid teatrifestivale, mängulusti ja esinemisrõõmu. Sellesse mahub ka neli varasemat teatrisuve. Sel aastal tuleb teatrisuvi taas ja sellega tähistame Alle-Saija Teatritalu viiendat sünnipäeva.


Sel aastal alustame teatrisuvega juba 29. juunil, mil taasetendub eelmise suve menulavastus - lustakas koguperelugu "Viikingitütar Ragna". Loo on kirjutanud ja lavale seadnud Janno Puusepp, mängib Alle-Saija Teatristuudio. Lugu mängitakse Alle-Saija Teatritalu vabaõhulaval 5 korral juuni lõpus ja juuli keskpaigas. Teatrisuve märksõnaks on komöödia, sest on ju sünnipäeva-aasta ja seda tuleb lõbusalt tähistada. Teatrisuve võtmelavastuseks on Janno Puusepa kriminaalne absurdikomöödia "Kukk", mille on lavale seadnud Ingrid Ulst, koreograaf Reelika Poroson ja rahvamuusik Annika Rahnu. Lugu esietendub laupäeval, 21. juulil ja seda mängitakse sel suvel Alle-Saija Teatritalus 7 korral. Lisaks omalavastustele on teatrisuve programmis ka neli külalisetendust - augustikuus on võimalik näha erinevaid lõbusaid lugusid, mille kaudu tutvustame komöödia eri vorme. Näitetrupp "Poolvillased" toob külakostiks kaasa soome autori M.Jotuni naljaloo "Mehe küljeluu", mida mängitakse reedel, 3. augustil. Pühapäeval, 5. augustil astuvad päevaste etendustega üles külalised Harjumaalt - Jõelähtme LavaGrupp rahvaliku looga "Võidulaenupilet" ja Neeme Teater lõbusa tantsuetendusega "Viis väikest pakikest". Sama päeva õhtul on aga võimalik näha klassikalist nn. uksekomöödiat, sest külla tuleb MTÜ KaRakTer R.Cooney komöödiaga "Igaühele oma", mille peaosas näitleja Tarvo Sõmer.


Lisaks lõbusatele lugudele saab suvel Alle-Saijal näha ka pisut tõsisemat teatrit. Et sellekevadine uuslavastus "... ja õunapuud õitsevad" on osutunud väga menukaks ja nimetatud ka Kagu-Eesti 2018. aasta parimaks lavastuseks, mängitakse augustikuus seda lugu Alle-Saija Teatritalus veel kahel korral - neljapäeval, 2. augustil ja reedel, 17. augustil. 2. augusti etendus on mõeldud raskeid ravimatuid haigusi (eeskätt ALS ja tsüstiline fibroos) põdevate inimeste toetuseks ja etenduse piletitulu suunatakse MTÜ Janno Puusepa Fond kasutusse. Teatrisuvi lõpeb lavastuse "Kukk" etendusega 19. augustil.


Teatrisuve ettevalmistused juba käivad, sest suvi ei ole enam mägede taga. Teatrisuve toimumist ja teatritalu tegemisi/arendusi toetavad Eesti Kultuurkapital, kohaliku omaalgatuse programm, Kanepi vald, Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja Rahvakultuuri Keskus. Oleme rõõmsad ning tänulikud, et meil on publikut, sõpru ja toetajaid. Tulge ikka Alle-Saijale, sest suvi on ilus aeg ja suviseid etendusi ei ole kunagi liiga palju. Kohtumiseni Alle-Saijal!

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page