top of page

Esietendus Vene viimaste tsaaritütarde luguLaupäeval, 7. märtsil kogunes Alle-Saija Teatritallu ligi 50 inimest, et osa saada teatrikuu esimesest etendusest - Alle-Saija Teatristuudio tõi esmakordselt publiku ette ajaloolise draama "Viimased".


Loo autor ja lavastaja on Ingrid Ulst. Lugu räägib Vene viimase tsaari Nikolai II nelja tütre, Venemaa suurvürstinnade Olga, Maria, Tatjana ja Anastassia (elamata) eludest. Kui tavaliselt on tsaariperega seotud näidendite teemaks olnud sellised ajaloolised isikud nagu tsaar ise ja Grigori Rasputin, siis see on lugu noortest tüdrukutest, kes kasvasid ja elasid keerulisel ajal, kes koguaeg olid iseenesest mõistetavalt tagaplaanil, kuigi tegelikult olid paljuski esimesed. See on muuhulgas ka nende õnnetu lõpu lugu, kuid mitte ainult.


Lugu aitas lavale tuua Ain Saviauk, kes viis lavastuse materjaliga prooviperioodil läbi näitlejakoolituse õpitubasid ning oli mentoriks lavastajale. Osades on Alle-Saija Teatristuudio näitlejad Helin Vill (Olga), Jaanika Ulst (Tatjana), Agnes Moritz-Kool ja Tiina Neeve (Maria), Doris Pavlov (Anastassia), Merike Ingver (keisrinna Aleksandra), Leili Gribova (Anna Võrubova), Karin Ulst (suurvürstinna Olga Aleksandrovna) ning Imbi Pallo (Rita Hitrovo). Helikunstnik on Argo Peetmaa, valguskunstnikud on Ingrid Ulst ja Tiina Neeve. Lavastuse väljatoomist ja teatritreeningu õpitubade korraldamist toetab Eesti Kultuurikapital. Etendused toimuvad sel kevadel veel aprillis ja mais Alle-Saija Teatritalus.

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page