top of page

Alle-Saija Teatritalus on tulekul põnev teatrisuvi

Ka sel aastal saab Alle-Saijal olema teatrimelu piisavalt, et jaguks igale eale ning maitsele. Kanepi teatrisuvi 2016 tuleb omanäoline, sest esmakordselt on suveteatri kavas päeva- ja ööteater. Teatrisuve toimumisele on õla alla pannud Eesti Kultuurkapital ja kohaliku omaalgatuse programm. Teatritalu välilavadel toimuvad traditsioonilised suveetendused. Teatrisuve põhilavastuseks on Alle-Saija Teatristuudio muusikaline koguperelavastus “Kardemoni linna rahvas ja röövlid“ (lavastajad Ingrid Ulst ja Ülle Sillamäe, muusikaline kujundus Annika Oselin, koreograafia Andre Laine). See rõõmus ja heatahtlik lugu toredast linnast nimega Kardemon ning kolmest lõbusast röövlist, kes linnale ja korralikele kodanikele peavalu põhjustavad, pakub kindlasti teatrilusti ja (taas)avastamisrõõmu nii vanadele kui noortele. Nagu traditsiooniks on saanud, avatakse teatrisuvi just selle etendusega laupäeval 9. juulil kl 14:00. Sama lavastust mängitakse lisaks veel 7 korral – 10., 16., 17., 23. ja 24. juulil, 20. ning 21. augustil. Röövleid Kasperit, Jesperit ja Joonatani kehastavad Aivo Kikerman või Janno Rüütle, Kent Joosep ja Ando Veebel, nende taltsa Lõvi rollis teeb oma lavadebüüdi Karin Ulst. Samuti teevad kaasa Meelis Vahtramäe, Hennu Krukov, Jaanika Ulst, Imbi Pallo, Merike Ingver, Argo Peetmaa, Doris Pavlov ja Martin Kikerman. Tommy rollis astub üles Imre Gabriel Keldu ja Kamillat kehastab Steffi-Carlotta Pukk.


Sel aastal on taas kutsutud külla ka mitmeid teatreid mujalt Eestist, mõned tuntud juba varasematest aastatest, mõned aga täiesti uued ja avastamata tegijad. Välilavadel saab laupäeval 6. augustil näha Alburahva Teatri erinevaid etendusi, reedel 12. augustil on taas külas Pajusi Teater Tarmo Kruusi lavastusega „Operatsioon „Linnapea““. Pühapäeval 14. augustil võõrustab Alle-Saija Teatritalu esmakordselt külalisi oma maakonna teisest servast – Vana-Koiola näitering Andres Määri juhendamisel esitab komöödia „Farmis ainult tüdrukud“.


Ööteatri raames on sel suvel esmakordselt planeeritud hulk etendusi ka teatritalu sisesaali, mis on soojal ajal teatritegemiseks piisavas valmiduses. Nagu nimigi ütleb, algavad ööteatri etendused hilisõhtul kl 22:00 ning on mõeldud eeskätt täiskasvanud publikule. Ööteatri põhizanriks on tragikomöödia. Ööteatri programmi avab Alle-Saija Teatristuudio laupäeval 16. juulil Janno Puusepa lavastusega „Proua Daam“, mis esietendus aprilli alguses Kanepis ja mis pärjati Kagu-Eesti maateatripäevadel nii parima lavastajatöö kui parima naisosatäitja preemiaga. Usume, et see must-valgesse surematu ja sureliku piiril kõikuvasse maailma kantud omapärane Koidu-Hämariku lugu muutub Alle-Saija Teatritalu madala laega hämaras sisesaalis iseäranis elavaks. Seetõttu võiksid lugu uuesti vaatama tulla ka need, kes seda kord juba suurel laval näinud – saate kogeda, kuidas õige mängukoht ise lavastuses kaasa mängima hakkab. Ka Kanepi harrastusteatri lavastus „Tule jutt“, mille on seadnud Tuulike Mölder, sulandub kindlasti teatritalu sisesaali ülihästi, sest mis võiks veel paremini sobida hilisõhtusesse taluõhkkonda, kui muinasjutud, mida vanasti pirru valgel talutares räägiti. Kaugemalt tulnud külalisteatritest astuvad ööteatri programmis sel suvel üles veel LEND Teater (J.Tätte „Ristumine peateega“, lavastaja Tess Pauskar) ja Teater NORA ning Pajusi Teater ühislavastusega (J.Tätte „Palju õnne argipäevaks!“, lavastaja Anni Õnneleid).

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page