top of page

Kanepi teatrsuve programmi lisandus Pajusi Teatri uuslavastus "Tartuffe"!

Millal Teie võtsite viimati vastu Facebook’i sõbrakutse inimeselt, keda Te ei tunne? Ja mida üldse tähendab inimese „tundmine”? Kas tänapäeva tartuffe’d ja tartuffe’kesed mõlgutavad juba pensionilemineku mõtteid või on nad elujõulisemad kui eales varem? Ja kui viimast , siis – kuidas nad tänapäeval opereerivad? Äkki just nemad saadavad Facebookis sõbrakutseid? Nendele küsimustele otsib lavastaja Tarmo Kruusi käe all vastust Pajusi Teater oma lavastuses "Tartuffe", mis on näitekirjandusloo suurkuju Moliere'i samanimelise näidendi adaptsioon.


Lavastaja Tarmo Kruus on "Tartuffe'i" kohta öelnud, et kui koorida Moliere’i tekstidelt kiht-kihi haaval Cato’d ja Oronte’d, abikaasadevahelised teietamised, kuningad ja aadlikud ning kõik muu „võõras ja arusaamatu”, jääb alles see, mis Moliere’i, nagu iga teist näitekirjanikku, kõige rohkem huvitab – inimene. Ja inimene ju ei muutu... Muutub keskkond, muutub taskuskantava nutitelefoni äppide arv, aga mitte inimene ise... Kiriku asemel kummardame me panga poole, ballide asemel üritame me ilusamaid tüdrukuid ära rääkida ööklubides ja Facebooki-vestlustes ning vabamõtlejate/hipsterite näppude vahelt võib leida Polydore’i ja Alcidamas’e kirjutiste asemel Taleb’i või Murakami uusima romaani.


"Tartuffe" kaasaegses kuues on Alle-Saija laval reedel 15. augustil algusega kl 20:00. Mängib Pajusi Teater, lavastaja ja adaptsioon Tarmo Kruus.


Osades:

Cleara - Lea Krass

Mariane - Karita Lepiste

Proua Pernelle - Sirje Nurka

Elmire - Maia Lepiste

Damis - Joosep Helve

Dorine - Kristina Lepiste

Orgon - Silver Aug

Tartuffe - Siimar Kivisild

Valere (hääl) - Janno Puusepp (Rannu Külateater EMU)

Loyal (hääl) - Tanel Ats (Vilde Teater)

Diktor (hääl) - Anne-Mai Tevahi (Teater NORA)

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page