top of page

Lugu otsimisest, kaotamisest ja leidmisest esietendub 28. novembril

Sel reedel 28. novembril algusega kl 19:00 esietendub Kanepi Seltsimajas J.B.Priestley "Nad tulid linna". Lugu räägib ühiskondliku ideaali otsimisest, kaotamisest ja leidmisest. Suure lukustatud uksega müüri ees kohtuvad 9 erineva elusaatusega inimest: uhke sugupuuga eneseteadlikud aristokraadid, ühiskonnas pettunud töölisnoored, ärimees, koduperenaine, pankur ja koduabiline. Mõned neist tahaksid väga uksest sisse pääseda, sest unistavad ja loodavad seal leida midagi imelist. Teised kardavad seda, mis on müüri taga, kolmandad loodavad sealt isiklikku kasu lõigata. Uks avaneb ja nad pääsevad linna. Tagasi tulles ei ole enam keegi endine ... Kelle unistused on täitunud, kelle pettumused on kuhjunud ja kas kõik üldse tulevadki tagasi?


Kuigi kirjutatud teise ilmasõja alguses, on näidendi sisu tänapäeva mitmepalgeliste moraalinormide ja väärtushinnangutega maailmas jätkuvalt aktuaalne. Jätkuvalt kaotatakse ja otsitakse ideaale, leitakse üles ununenut ning unistatakse ... sest see on inimlik ja läbi aegade muutumatu.


Loo on lavastanud Tarmo Kruus, mängib Alle-Saija Teatristuudio. Osades Kent Joosep (Joe), Doris Pavlov (Alice), Hennu Krukov (Sir George Gedney), Meelis Vahtramäe (Cudworth), Ülle Sillamäe või Tiina Neeve (proua Batley), Tanel Ats (Malcolm Stritton), Helin Vill või Ingrid Ulst (Dorothy Stritton), Kadri Ulst (Philippa Loxfield) ning Imbi Pallo (leedi Loxfield).


Etenduse pikkus koos vaheajaga on 2 tundi 20 minutit, vaheajal on avatud teatrikohvik, kus värskendame külaliste meelt suupistete, kohvi ja teega. Lisaks esietendusele mängitakse tükki sel aastal veel 2 korral. Järgmised etendused toimuvad teisipäeval 2. detsembril algusega kl 19:00 Põlgaste kultuurimajas ja neljapäeval 4. detsembril algusega kl 19:00 Saverna külakeskuses. Kohtumiseni reedel Kanepis!


posterNTLa3_1.jpg

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page