top of page

Tulemas on taas suur teatrisuvi Alle-Saija Teatritalus!

Eelmisel aastal alguse saanud Kanepi suur teatrisuvi tuleb taas! Ka sel suvel juuli ja augustis sukeldub Alle-Saija Teatritalu põnevate suvelavastuste maailma, muutudes tänapäeva väikesest paradiisikülast Põlvamaal kaasaegsete keskklassi inglaste mugavaks maamajaks, nõukogude Eesti rannaküla sadamalokaaliks, ühe tavalise tänapäeva korrusmaja trepikojaks ja veel paljuks muuks. Üles astuvad erinäolised teatritrupid Saaremaalt Järvamaani ja Viljandimaalt Võrumaani, pakkudes teatrirõõmu ja mängulusti kõikide zanride austajatele.


Teatrisuvi avatakse 10. juulil Alle-Saija Teatristuudio suvelavastusega “Paradiisum”, mille on lavastanud Ingrid Ulst (Alle-Saija Teatristuudio) ja Janno Puusepp (Teater NORA/Rannu Külateater EMU). See pisut ebatraditsiooniline lugu kajastab ühiskonnakriitilises võtmes läbi absurdihuumori prisma ühe väikese kogukonna elu tänapäeva Eestis. Viktor Puusaag tuleb Kanepi valda Kaagna külla, et temale usaldatud sihtasutuse kaudu täita oma kadunud vanaisa üsna kummalist testamenti - ehitada puukirik, milliseid Eestis on nagunii vaid üksikud. Viktori ettevõtlik meel ning eestlase jonn aitavad üle nii mõnestki takistusest, mida riik ja ametnikud tema teele veeretavad. Koostöös üha kasvava kogukonna liikmetega loob ta Kaagnale omaenda väikese maapealse paradiisi, mis toimib ja jääb püsima tänapäeva suurte globaalprobleemide ning vapustuste kiuste. Viktor Puusaagi ja tema paradiisumi lugu on võimalik Alle-Saijal näha 8 korral: 10., 18., 30. ja 31. juulil ning 1., 2., 7. ja 22. augustil.


Lisaks Alle-Saija Teatristuudiole astub teatrisuve programmi raames üles ka teine kohalik trupp, Kanepi harrastusteater, kes toob 4. ja 16. augustil publikuni juba kevadel lavaküpseks saanud T.Appelgreni "Majakavahi tüdrukud", mille on lavastanud Tuulike Mölder. Külalisteatritena kaugemalt tulevad Alle-Saijale sel suvel mängima Lasva rahvamaja näitering "Näitelust" Võrumaalt, kes toob külakostiks D.Benfieldi komöödia "Äärmiselt piinlik" (9. august), Alburahva Teater Järvamaalt sama trupi liikme Küllike Veede looga “Trepikoda” (15. august), Seasaare Näitemängu Selts Viljandimaalt, kes etendab M.Vaheri/R.Mischi "Vanad poisid" (14. august), juba eelmisel suvel Alle-Saijal üles astunud Pajusi Teater J.M.Synge’i draamaga “Püha läte” (17. juuli) ning Salme Vallateater Saaremaalt A.Haugi/V.Vaheri muusikaliga "Randas öitseb kibuspuu" (19. juuli).

Ega nüüd olegi jäänud muud, kui et kutsume kõiki üles kalendreid välja võtma ja suveürituste aegu üles märkima! Kõigi teatrisuve lavastuste kohta saab lähemalt lugeda SIIT. Alle-Saija Teatritalu lööb kaasa ka Kanepi kihelkonnapäevade tähistamisel 3.-9. augustil ning sel perioodil toimub teatritalus ka muid põnevaid üritusi, mille info uueneb jooksvalt. Seega hea Kanepi kandi rahvas ja külalised kaugemalt: ootame kõiki suvel Alle-Saijale meie seltsi head teatrit, kohalikku kultuuri ja kaunist Eestimaa suve nautima! Põnevate kohtumisteni Alle-Saijal!

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page