top of page

Taas on möödumas üks aasta ...

Head sõbrad,

Kibekiirete tööde ja tegemiste saatel oleme taas jõudnud jõulude lävele ning vaid loetud arvu päevade pärast tõmbame alla joone ka möödunud aastale. Sellesse mahtus palju toredaid ettevõtmisi, uusi väljakutseid ja muidugi piiritu annus mängulusti.


Aasta esimesse poolde jäid lavastused "Nad tulid linna" ja "Leselised", millest esimene tõi tänu lavastaja Tarmo Kruusi heale tööle Alle-Saija Teatristuudiole ka Kagu-Eesti parima lavastajatöö ning parima mees-ja naisosatäitja preemiad (Kent Joosep ja Doris Pavlov). Suve sisustasime hullumeelse ja pisut pöörase lavastusega "Paradiisum", mis tõi lavastajate Ingrid Ulsti ja Janno Puusepa koostöös Alle-Saija lavalaudadele nii erinevaid karvaseid ja sulelisi, nagu pole meie kandis kunagi varem nähtud. Viktori Puusaagi ja tema paradiisi lugu meenutab kindlasti nii mõnigi veel pikka aega. Suvesse mahtus ka suur hulk toredaid teatrietendusi külalistelt nii kaugelt kui lähedalt, teatristuudio lõkkelaulude õhtu ja õhtu häälte kontsert, millega sündis uus loominguline kollektiiv Vita Brevis Medicina Longa. Jõulukuu algas heategevuskontserdiga Tartu hooldekodus ning detsembri keskpaigas oli meil võimalus elada kaasa Andres Määri autorilaulude imetoredale kontserdile, mille õnnestumisele aitasid kaasa ka kaks meie teatristuudio näitlejat.


Teatritöö kõrvalt tegelesime kohaliku omaalgatuse programmi toel kogu aasta ka usinalt ehitustööga, mille tulemusel valmis sügiseks teatritalu sisesaali ala I etapp. See on viinud meid sammukese lähemale oma suurele unistusele - omaenda teatrimajale. Mööduv aasta on meile kõige rohkem õpetanud seda, et unistada tasub kindlasti ja suurelt, siis on unistustel rohkem ruumi täituda :)


Aasta lõppedes jätkame oma traditsiooni tunnustada häid kaaslasi ja toetajaid, kes kogu trupi arvates aasta jooksul eriti silma on paistnud ning panustanud teatritalu tegemistesse.

2015. aasta tunnustused pälvisid:


KENT JOOSEP - parim osatäitmine Viktor Puusaagi rolli eest lavastuses "Paradiisum" ja Joeli rolli eest lavastuses "Leselised"


JAANIKA ULST - parim kaasnäitleja konstaabel Karmi rolli ja ennastunustava improvisatsiooni eest lavastuses "Paradiisum"


TIINA NEEVE - humoorikaim osatäitmine Maksuametniku ja Lendava Päka rollide eest lavastuses "Paradiisum"


HENNU KRUKOV - humoorikaim osatäitmine praost Vabametsa rolli ja vaimuka kirikutalituse läbiviimise eest lavastuses "Paradiisum"


ARGO PEETMAA - aasta üllataja Abdullah' rolli kiire omandamise ning vaimuka ja tõetruu esituse eest lavastuses "Paradiisum"


MAIRE RIINER - aasta toetaja panuse eest rahvateatrite suveprogrammi “Kanepi teatrisuvi 2015“ korraldamisel Alle-Saija Teatritalus


KRISTEL KUSLAP - aasta toetaja panuse eest Alle-Saija Teatritalu tuntuse tõstmisel Põlva maakonnas ning Kanepi valla aasta kultuuritegija tunnustuse saavutamisel


MEELIS KÄO - aasta toetaja panuse ja toe eest Alle-Saija Teatritalu ning rahvateatrite suveprogrammi “Kanepi teatrisuvi 2015“ kajastamisel meedias.

Kaunist pühadeaega, julgust unistada ja kõigi unistuste täitumist uuel aastal! Teatris näeme ... :)


Alle-Saija Teatritalu ja Teatristuudio pere



Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page