top of page

Proua Daam - salapärane ja ebaharilik

Mida tahab proua, kes on siin ilmas olnud juba pikki aastaid ning kelle surma ahned sugulased tema sünnipäevale kogunedes innukalt ootavad - sugulasi kiusata, järgmist sünnipäeva oodata või midagi muud? Kas proua sureb või on tal teised plaanid? Või on iseäralikul proual hoopis suur saladus, mida teab vaid üks inimene peale tema?


Salapärase ja ebahariliku proua Daami lugu jõuab Alle-Saija Teatristuudio esituses lavale veel sel kevadel. Juba alates eelmise aasta lõpust käivad aktiivselt lavastuse proovid, mida innukalt ja temale omase terava huumoriga juhendab loo autor ja lavastaja Janno Puusepp. Janno teeb lavastamise juures ka väga sisukat dramaturgitööd, nii et tekst, mis tema sulest sünnib, inspireerib ja innustab. Lavastuse väljatoomise eesmärgiks on lisaks kohaliku kvaliteetse rahvateatri pakkumisele ka stuudio näitlejameisterlikkuse arendamine. Selleks toimub lavastuse ettevalmistamisprotsessis ka stuudio näitlejakoolitus, kus professionaali käe all õpime tööd rolliga, rolli loomist ja rolliminekut, eesmärgiga osata lavala paremini "olla" selle asemel, et "näidata". Kõik ikka selleks, et meie proua Daam ja kõik need teised oleksid laval ehedad ja ebaharilikud, jannolikult omapärased ning võimalikult professionaalsed.


Lavastuses teeb väikeste eranditega kaasa kogu Allle-Saija Teatristuudio trupp. Nimiosas on Ülle Sillamäe ja teises peaosas Meelis Vahtramäe (härra Teener). Mõlemate peaosaliste andekad karakterid, raugematu mängulust ning pidevalt arenev töö rolliga tõotavad järjekordse vahva ja omanäolise uuslavastuse sündi meie stuudios. Veel teevad lavastuses kaasa Kent Joosep (Tentsik), Hennu Krukov (härra Sugulane), Imbi Pallo (proua Sugulane), Ingrid Ulst (preili Nõbu), Doris Pavlov, Jaanika Ulst, Tiina Neeve ja Maria Samorukova teenijate rollides.


On suur rõõm tõdeda, et "Proua Daam" on reaalsuseks saamas meie heade sõprade ja toetajate kaasabil, kelle usaldust me jätkuvalt loodame ära teenida. Meie ettevõtmistele on õla alla pannud Kultuurkapital, kelle lahkel rahalisel toel saab nimetatud lavastuse väljatoomine ja koolituse toimumine üldse võimalikuks. Meie tehnilisi lahendusi aitab realiseerida kohaliku omaalgatuse programm, kelle toetusest oleme soetamas lavastuseks vajalikku esitlustehnikat. Prooviruumidega on meile abikäe ulatanud Kanepi Gümnaasium eesotsas Urmas Kiviranna ja Ilvi Suislepaga. Aitäh teile ning ka kõigile teistele headele inimestele, kellele meie tegemised korda lähevad ja kes meile tuge pakuvad! Proua Daam ootab teid juba üsna varsti!



Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page