top of page

Allesaijakate rõõmus teatripidu Vastseliinas

Sel nädalavahetusel 9.-10. aprillil peeti Lõuna-Eestis taas maateatripäevasid, mis sel aastal toimusid Võrumaal keskajahõngulises Vastseliina kultuurimajas. Alle-Saija Teatristuudio astus üles oma uuslavastusega "Proua Daam", mis sai lavaküpseks alles nädal tagasi.


Seekordsed maateatripäevad oli järjekorras kaheteistkümnendad. "Proua Daam" oli maateatripäevade programmi esimeseks etenduseks ja publiku ees juba kell 9 hommikul. Nii varajane aeg ei ole kindlasti parim Koidu ja Hämariku vamipiiriloo etendamiseks, kuid saime siiski hakkama. Ja tundub, et lausa nii hästi, et Alle-Saija Teatristuudiot peeti taas kahe väga olulise preemia vääriliseks - meie lavastaja ja dramaturg Janno Puusepp pälvis parima lavastajatöö preemia ning lavastuse "Proua Daam" nimiosa eest omistati Ülle Sillamäele parima naisnäitleja preemia. Kanepi valda läks ka teine näitlejapreemia - parima naiskõrvalosa preemia sai Merike Ingver Kanepi harrastusteatrist.

Saadud preemiad on suur tunnustus tehtud tööle. Lavastusega tegelesime mitu kuud ja neid, kes lavastuse valmimist toetasid, oli palju. Lavastusele aitas kaasa Ain Saviaugu näitlejakoolitus ning valminud lavastusele andsid peaproovis väga asjalikku tagasisidet Ain Saviauk, Margus Mankin ja Ele Millistfer. Grimmi juures oli abiks Tuulike Mölder Kanepi harrastusteatrist, prooviruumide osas pakkusid hindamatut abi Kanepi Gümnaasium (Ilvi Suislepp ja Urmas Kivirand) ja Põlgaste raamatukogu-külakeskus (Ene Lokk ja Irina Kruusla), esietenduse ning lavastuse filmilindile jäädvustamise juures toetasid Marju Jalas ja Maanus Hass. Lavastuse väljatoomist kaasrahastas Eesti Kultuurkapital. Täname kõiki sõpru ja toetajaid ning soovime jätkuvat teatrilusti!

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page