top of page

Teatrirong startis Vana-Vigalast

Selleaastane külateatrite festival oli järjekorras kuueteistkümnes. Festivalirong väisas Vana-Vigalat Raplamaal 5.-7. augustini. Festivali etendused toimusid Vana-Vigala Rahvamajas ja Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskoolis. Kokku osales 273 teatriharrastajat 27 harrastusteatrist. Lavastusi analüüsis ja jagas tunnustust žürii koosseisus Priit Põldma (Eesti Harrastusteatrite Liit), Madis Kolk (Teater.Muusika.Kino), Rait Avestik (teatrikriitik) ja Mervi Vaarmann (Raplamaa harrastusteatri lavastaja).


Alle-Saija Teatristuudio osales festivalil teist korda ja võib öelda, et edukalt. Tänu andekale noorele lavastajale Janno Puusepale, kes on meie trupiga palju vaeva näinud, pälvis Janno poolt spetsiaalselt meie trupile kirjutatud ja lavastatud "Proua Daam" eripreemia atmosfääri loomise eest ja meie näitleja Ülle Sillamäele omistati näitlejapreemia nimiosa eest samas lavastuses.


Festivali tulemuste kokkuvõte:
LAUREAADID Vilde Teater „Minejad“ lav. Janno Puusepp Abja-EHH „Sõdalane“ lav. Andres Linnupuu Sõmeru Näitetrupp „Lõikuspeo tantsud“ lav. Tiina Rumm Maret Oomeri teatristuudio „Sekeldused Püha Jüri asjus“ lav. Maret Oomer Jõelähtme Lavagrupp „Ülo, Alo ja õlu“ lav. Maie Ramjalg Vilde teater „ E.Vilde naised 60.minutiga“ lav. Ain Saviauk


LAVASTAJAPREEMIA Vilde teater lavastaja Ain Saviauk lavastuse „ E.Vilde naised 60.minutiga“ eest Taritu Tubateater lavastaja Helle Keskküla lavastuse „Juubel“ eest LendTeater lavastaja Tess Pauskar lavastuse „Ristumine peateega“ eest Ellunäod, KETT, Tegeltkah lavastaja Ain Saviauk lavastuse „Kontrabass“ eest


PARIM NAISNÄITLEJA Kristiina Metsanurk - Vilde Teater, lavastuses „ E.Vilde naised 60.minutiga“ Kersti Sillaots - Abja EHH, lavastuses „Sõdalane“


PARIM MEESNÄITLEJA Matti Linno - Vilde Teater, lavastuses „Minejad“ Janno Puusepp - Vilde Teater, lavastuses „ E.Vilde naised 60.minutiga“


NÄITLEJAPREEMIA Anu Korela - LendTeater, lavastuses „Kolm kanget“ Meilin Ponna - LendTeater, lavastuses „Kolm kanget“ Otto Lehis - Kolmas Voorus lavastuses „Sann“ Leida Lepland - Kolmas Voorus lavastuses „Sann“ Pille Joala - Padiserahva Teater lavastuses „Pärijad“ Aire Pajur - LendTeater, lavastustes „Kolm kanget“ ja „Ristumine peateega“ Margus Kobing - Maret Oomeri teatristuudio, lavastuses „Sekeldused Püha Jüri asjus“ Anne-Mai Tevahi - LendTeater, lavastuses „Ristumine peateega“ Helgi Herman - Tabivere Harrastusteater lavastuses „Meie naabrid“ Ülle Sillamäe - Alle-Saija Teatristuudio lavastuses „Proua Daam“ Kaidi Ottis - Salme Vallateater lavastuses „Majakavahi tüdrukud“ Rein Annuk - Vilde teater lavastuses „Krappi viimane lint“ Aili Salong - Taritu Tubateater lavastuses „Juubel“ Ingrid Holm - Tornimäe TUNGAL lavastuses „Meeletu“


ERIPREEMIA Anni Õnneleid - Pajusi Teater lavastuses „Linnapea“ Marcus Ellervee - Neeme Teater lavastuses „Tondilugu“ Suurepärase partnerluse eest TIIT TAMMESSON ja KAUPO KÄSIK Jõelähtme Lavagrupp lavastuses „Ülo, Alo ja õlu“ Muusikalise kujunduse eest lavastuses „„Peaproov“, Palamuse Amatöörteater Teema valiku eest lavastuses „Sõdalane“, Abja EHH Suurepärase ansamblitöö eest lavastuses „Eesti rahva ennemuistsed jutud“, Seasaare Näitemängu Selts Naisansambli eest lavastuses „Lõikuspeo tantsud“, Sõmeru Näitetrupp Eesti parima klassika eest lavastuses „Dr.Aadu Rebane“, Juuru Harrastusteater Atmosfääri loomise eest lavastuses „Proua Daam“, Alle-Saija Teatristuudio


Mari Möldre nimeline preemia Külateatrite festivalil annab välja Tabivere vallavalitsus ja volikogu Mari Möldre nimelise preemia. Sellel aastal pälvis preemia Aili Salong Taritu Tubateater


VILDE TEATRI preemia Preemia väljaandjaks on MTÜ Vilde Teater koostöös Eesti Harrastusteatrite Liidu juhatusega. Preemia antakse välja igal aastal Külateatrite festivalil. Preemia antakse kollektiivile või üksikisikule juubeli puhul pikaajalise ja viljaka töö eest Eesti harrastusteatri maastikul. Sellel aastal pälvis Vilde teatri tänupreemia Maire Sillavee Salme Vallateater. Preemia koosnes tänukirjast ja Eduard Vilde viimastest kottadest.

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page