top of page

Alle-Saija Teatristuudio pälvis Kagu-Eesti Maateatrite päeva kõrgeima preemia

14.-15. aprillil toimusid Põlva Kultuuri-ja Huvikeskuses järjekordsed Kagu-Eesti Maateatrite päevad, mille raames astus üles 7 rahvateatrit väga erinäoliste lavastustega. Alle-Saija Teatristuudio tõi festivalile oma sellekevadise uuslavastuse - tõsielusündmustel põhineva eluloodraama "... ja õunapuud õitsevad".


Festivali lavastusi hindas ja tagasisidet andis tunnustatud teatriprofessionaalidest koosnev žürii, kuhu kuulusid Inga Lunge, Siim Maaten ja Lennart Peep. Alle-Saija Teatristuudio tegemisi hinnati seekord väga kõrgelt ja ülivõrdes. Enim leidsid äramärkimist lavastuse minimalism, lavastuslike võtete mitmekesisus ja leidlikkus, väga tugev tinglikkus ning kujundlikkus, suurepärased näitlejatööd ja ansamblimäng, samuti terviklik stilistika ja lugu ise, mis sügavalt kõnetas, paelus ning haaras kaasa. Lavastuse teostusele antud hinnangud kajastusid ka festivali tulemustes, sest juba teist aastat järjest pälvis Alle-Saija Teatristuudio Kagu-Eesti maateatrite kõrgeima tunnustuse - PARIMA LAVASTUSE preemia. Samuti hinnati NÄITLEJAPREEMIA vääriliseks trupi näitleja ÜLLE SILLAMÄE Hedvigi rolli eest samas lavastuses. Alle-Saija Teatritalu ja Teatristuudio on tänulikud kõigile kaasaelajatele, hindajatele ja korraldajatele ning jätkavad rõõmsal meelel oma lavastusprojektide teostamist ka järgmiste festivalide tarvis.

Lavastus "... ja õunapuud õitsevad" on ühe Võrumaa pere lugu, mis esietendus 3. märtsil 2018 Alle-Saija Teatritalus. Selle autor ja lavastaja on Ingrid Ulst. Lavastus on jätkuvalt mängukavas, selle väljatoomist on toetanud Eesti Kultuurkapital ja Kanepi vald.

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page