top of page

Kriminaalne teatrikuu Alle-Saija Teatritalus


Kas sarmikas võõras suudab võita isegi tujuka vanaproua südame? Vasakult Dan (Argo Peetmaa), proua Bramson (Ingrid Ulst) ja proua Terence (Tiina Neeve)

Märts on teatrikuu ja selleks puhuks oleme igal aastal välja toonud uue lavastuse. Sel aastal saime jälle valmis midagi uut ning põnevat - 2. märtsil esietendus krimipõnevik "Täpselt nagu roos". Täispika kahevaatuselise loo lavastajaks on Tarmo Kruus, peaosades Argo Peetmaa ja Doris Pavlov. Kunstnik on Ingrid Ulst, muusikaline ja valguskujundaja Tarmo Kruus.





Tegemist on Walesist pärit näitekirjaniku G.E.Williamsi üsna tuntud ja ka hiljem filmilinale jõudnud põnevusloo "Night Must Fall" adaptsiooniga, mille on tõlkinud ja kohandanud lavastaja ise. Eestis seda enne lavale toodud ei ole.


Proua Terence (Tiina Neeve) eelistab kokkamisele kuulujutte
Inspektor Belsize asub asja uurima. Vasakult inspektor Belsize (Hennu Krukov), proua Terence (Tiina Neeve) ja proua Bramson (Ingrid Ulst)

Lugu ise on lihtne selle hetkeni, kuni muutub keeruliseks ja keegi ei tea enam täpselt, kas uskuda ilmset või püüda tabada varjatut. Metsa serval asuvas vanamoodsas majas väikese Shepperly küla lähedal elab vanamoodne proua Bramson (Ingrid Ulst) oma silmatorkamatu täditütre Olivia (Doris Pavlov) ja mõnede teenijatega (Tiina Neeve, Agnes Moritz ja Helin Vill). Proua on ekstsentriline ja kohtleb ühtmoodi halvasti nii sugulast kui teenijaid. Tema tujude täitmine on kõigile üksainus peavalu. Tema ainsateks lemmikuteks on tema hinnalised roosid ja shokolaadikommid. Kui üsna ebamugavate asjaolude tõttu ilmub majja noor hea välimusega Dan (Argo Peetmaa), on peaaegu kõik majaelanikud temast lummatud. Samal ajal toimub aga ümbruskonnas sündmus, mis vapustab kogu Shepperly külakest ja mõjutab pöördumatult ka elu Bramsoni villas ... Kus on proua Chalfont? Kes on Olivia? Mida taotleb Dan? Kas proua Bramsonil on saladus? Need on vaid mõned põnevad küsimused, mida krimilugu "Täpselt nagu roos" vaatajale nuputamiseks välja pakub.


Lavastuse toob välja Alle-Saija Teatristuudio, kaasa teevad Argo Peetmaa, Doris Pavlov, Tiina Neeve, Karin Ulst, Imbi Pallo, Hennu Krukov, Agnes Moritz, Helin Vill ja Ingrid Ulst. Lavastuse väljatoomist toetavad Eesti Kultuukapital ja Kanepi vald. Ootame kõiki kriminaalselt põnevat teatrikuud tähistama! Etendused Alle-Saija Teatritalus 3., 15., 16., 22., 23. ja 29. märtsil kl 19:00.

Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page