top of page

Teatrisuvi taas tulekul!

Kas teile ei tundu, et õhus on teatrit? ... Sel suvel jätkame Alle-Saija Teatritalus Kanepi teatrisuve traditsiooni ja paneme rõhku Alle-Saija Teatristuudio loomingu tutvustamisele. Et Teatristuudio on kolme tegutsemishooaja jooksul iga uue lavastusega püüdnud teha midagi teistmoodi, siis usume, et stuudio oskuste pagas on täienenud niivõrd, et sisustada üks täiesti eraldi teatrisuvi.


Teatrisuve põhilavastuseks on Janno Puusepa käe all valmiv koguperelavastus „Viikingitütar Ragna“. See on originaaltekstina spetsiaalselt teatrisuve jaoks kirjutatud südamlik ja lõbus lugu viikingitüdrukust, kes unistab saada viikingipealikuks. Lavastuse üheks põhielemendiks on lavavõitlus, millega stuudio näitlejad on seni vähe kokku puutunud ja mida lavastuse tarbeks õpitakse eraldi lavavõitluse koolitusel Anne-Mai Tevahi käe all. „Viikingitütar Ragna“ esietendub laupäeval 22. juulil kell 16:00 ja teatrisuve jooksul toimub kokku 7 etendust. Teiseks lavastuseks, mis teatrisuve sisustab, on eelmisel aastal ülimenukaks osutunud muusikaline koguperelavastus “Kardemoni linna rahvas ja röövlid“, mida publiku soovil etendatakse sel suvel veel viiel korral 8. juulist- 16. juulini.


Koguperelavastuse kõrval oleme mõelnud ka täiskasvanud publikule. Sel kevadel nii Põlvamaa kui Kagu-Eesti 2017 parima lavastuse tiitliga pärjatud Alle-Saija Teatristuudio lavastus „Surnud hinged“ pakub iroonilist huumorit ja rohkelt absurdiseguselt naljakaid karaktereid. See N.Gogoli tekstile dramatiseeritud komöödia on täna vägagi aktuaalne ja üsna sügava sisuga. Lugu etendub Alle-Saija Teatritalus teatrisuve raames kolmel korral – 28. juulil, 4. ja 19. augustil. Lisaks omalavastustele tähistame sel aastal ka Eesti taasiseseisvumispäeva. Selleks tuleb Alle-Saija Teatritalus 20. augustil kl 15:00 esitamisele E.Jakobsoni ja T.Mölderi dokumentaalnäidend „Minu kohus!“, mis räägib Naiskodukaitse loomisest ja tegemistest esimese vabariigi ajal.


Usume, et ka sel aastal saab Alle-Saijal olema piisavalt teatrimelu nii oma valla rahvale kui külalistele väljastpoolt. Teatrisuve lavastuste kohta leiab rohkem infot SIIN. Teatrisuve toimumisele on õla alla pannud Põlvamaa Omavalitsuste Liit, Eesti Kultuurkapital ja kohaliku omaalgatuse programm. Põnevaid teatrit täis suviseid kohtumisi Alle-Saijal!


Viimased postitused
Arhiiv
Fotod
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page